Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2009 20:49 - ОДЗ "Мъри, Наско и синове"
Автор: ogii3 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.10.2009 22:35


- Моля, другарко Мъри, ще ме вземеш ли на Острова на Афродита?
- Разбира се, мили Ванюшка. Не само ще те взема, но и ще те пусна да си играеш с бате Мите Бербатов, бате Марти Петров и бате Стенли Петров.
- Ама другарю, Мъри, може ли с нас да си играят Коцето Янев и Коцето Стоянов?
- Нямаш проблем, мили Ванюшка. Толкова ви харесвам, когато тримката сте облечени в червенко. Ще викна и още няколко другарчета от вашата "армейска група", за да не ви бъде скучно. Има и един друг сладур. Него съм си го заплюл от времето, когато бях другарка в Града на Люляците. При Бате Гриша. Пацо, нали го знаеш. Весето Минев от "Левски" също ще е с нас. Сещаш се, нали?
- Е знам ги, другарко Мъри. Той на Весето брат му - Даката Минев, е в нашата група. Кажи сега, на врата кой ще пази? Бате Митко Иванков не го ли болят вече кокалите при рязка промяна на времето. Дай да пробваме Ванката Караджов. Много мое момче.
- Ех, Ванюшка. Бате ти Митко наистина остаря, но след него има запазено място за Николайчо. Синът на шефа. Няма как да го прескочим, ако не искаш да ни се разсърди. Сам знаеш, че едвам те спасих, когато не искаше да играеш с долната младежка група. Тогава се направи на болен. Всички в ОДЗ-то искаха да те наплескаме по дупенцето, начело с моята колежка - другарката Сираков.

Навън времето е хубаво. Няколко хиляди са се събрали около пясъчника на Острова на Афродита. Повечето викат за Ванюшката, Бате Мите и Бате Стенли. Водните боички по тялото на Бате Благо още не са изсъхнали. Той прави финтове, засича пасове, но все цели гредата. Синът на вятъра - Бате Марти, надбягва кипърските хлапета. Подава веднъж, дваж, но след това му свършва въздуха. Само Бате Мите е на ниво. Вкарва единствения гол за нашите.
От другата страна на пясъчника Ванюшката, Пацо, Весето и Коцето Стоянов непрекъснато се държат за главата. Топката им бяга ли бяга и все се озовава във вратата. Общо четири пъти.

- Абе, другарко Мъри, от къде ги намери тези пишлемета в защита? Кой ги е учил да спират топката и да застават? Аман вече. Всеки път, като се върна в моята градина в Манчестър, ставам за смях. Ей го, Неманята Видич. Сръбските ни набори се класираха и ще ходят на световно. А ние ще мернем Южна Африка, само ако евентуално хванем някоя сапунка след любимото ни Лека Нощ Деца.
- Митаче, не си прав. Айде кажи кой да викна. Нали трябва хем на "синята" група, хем на "червената" да се угоди. Преди, когато бачках за Бате Гриша, трябваше и той да е доволен. Татко Боби ги знае нещата. Пратиха Николайчо в Холандията на детска градина. Те не го пускат изобщо да си играе. Нали все някъде трябва да гони топката. Ти поне ги знаеш нещата. Играл си при другарките Зума, Камата и Марковия.

В самолета на връщане от Острова на Афродита част от децата заплакват. Искат си вкъщи. Там, където има много тържества с народни песни и танци. Шефът на ОДЗ-то Чичо Боби е привикал другарката Сираков в предната част на самолетчето.

- Насе, сега кой ще пази срещу грузинците? Освен Николайчо май друг вратар не остана?
- Не остана, шефе, не остана.
- Насе, звънна ми Кольо Гигов. Нещо не е доволен от вас. Да викнем този Бандата ли беше, Бандаловски ли беше, а?
- Ще го викнем, шефе, няма проблем.
- Бате Гриша и той се обади. Искал да праща Мишето Венков в чужбина. Ще намерим ли местенце за това добро момче?
- Ще намерим, шефе, как няма да намерим.
- Браво, Насе, браво. Сериозно работите с Мърито. Дори мисля да ви предложа за образцова детска градина. Продължавайте така и още дълго ще сте другарки.

Докато самолетът пикира към столичното ОДЗ в бистро "Другарка" са се събрали трима от предишни отговорници за детската градина. Пената, Зума и Марковия вече са мушнали по няколко аперитивчета.

- Ей, тоз Барбуков голяма работа. Едно време му дадох път на момчето. Сега гастролира из цяла Европа. При все това не ми беше лесно с другите. Само пасти и лимонади им бяха в главата. Питат ме - "Чичо Пенчо, може ли да отидем на Баня, че много жега тука в Америката". Викам им - "Айде, бегайте". После цял ден не мога да ги изкарам от басейна. Мъжки момчета излязоха. Не можеха да се гледат половината, а за малко световни шампиони да станем. Ти Зума нали им водеше групата по-едно време. Що така сегашните гаменчета не играят като тях?
- Чичо Пенчо, онези нашите момчета само дето не се биеха в съблекалнята преди и след мач. Особено тоз, Ицата Камата. Градски ми е, ама може ли такова безобразие. Никакво възпитание. Бил съм Господин Никой според него. После цветя идваше да ми носи. Поне тогава се знаеше кой да викнеш. Те си бяха най-добрите. А сега, за който ти подшушнат, той играе. Ей го Марковия да каже, нали и той им беше госпожа на тез айлъци. Даже и на детски театър ги заведе. "Вечеря за тъпаци" ли, как беше пиеската?
- Право рече, Зума. Винаги си имал тежка дума. Почваме уж квалификации да гоним. Един от управителите иска тоз да играе, друг иска онзи. Е как да угодиш на всичките. Момчетата и тях не мога да ги разбера. Сякаш те са госпожите. Гошето Пеев се сърди, че го пускам бек. Тинката Кишишев плаче, че не е капитан. Краската Балъков се усети и напусна потъващия кораб. Ти Пена, най-добре умееше да ги надъхваш. Помня с Швеция като играхме 93-та. Ти им викаше на нашите: "Срещу стундените швеци ще ни е трудно, ама мисля, че все някак си ще ги пробием. Длъжни сме, иначе феновете ще пробият мене".
- Зума, майстор си на тежката дума. Те да внимават двете госпожици Мъри и Сираков, че особено оназ с бемката може лошо да го пробият. Те тез дето викат около пясъчника почват с майките, ама на шише ракия дупката си е дупка.



Тагове:   ОДЗ,   Наско,   мъри,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogii3
Категория: Лични дневници
Прочетен: 108328
Постинги: 21
Коментари: 93
Гласове: 197
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031